Türkiye’de kamu kurumları bünyesinde gerçekleştirilen alımlardan biri de enformasyon memuru meslek grubuna yönelik olmakla birlikte özellikle merak edilen konulardan biri de enformasyon memurunun kim olduğu, ne iş yaptığı, hangi kurumlarda istihdam edildiği ve en önemlisi de ne kadar maaş aldığına yönelik sorulardır. BU noktada merak edilen bu meslek grubuna yönelik detaylar ve 2020 itibari ile alınan maaş tutarına ilişkin güncel bilgiler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Enformasyon Memuru Kimdir? Ne İş Yapar?

İlgili meslek grubunda çalışan memurlar, afet yönetimi ve benzeri nitelikte kamu kurumlarında görev almakta olup özellikle çalıştıkları merkeze gelen acil çağrılara cevap vermek, sorunlara çözüm önerisinde bulunmak ve yönlendirme yapmak, illerde veya bölgede gerçekleşen doğal afetleri vali ya da kaymakam gibi yetkililere bildirmek, afet yönetiminde kullanılan her cihazın bakımı yapmak, kullanılabilir durumda olmasını sağlamak, doğal afetlerde gerçekleşen kayıpları takip etmek, maddi kayıpları kaydetmek ve bildirmek, müdahaleye ilişkin detayı rapor hazırlamak, ihtiyaç halinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak gibi görev tanımları yer almaktadır.

Enformasyon Memuru Nasıl Olunur?

Enformasyon memuru olmak isteyenlerin birtakım adımları izlemesi gerekmektedir. Bunlardan ilki özellikle her sene aralıklarla gerçekleştirilen sınavlara katılarak başarılı olunmasıdır. Kamuda ise Turizm Bakanlığı tarafından açılan ilanlarda KPSS’de ilgili puan türünde yüksek alınması gereklidir. BU noktada adayların üniversitelerin iki ya da dört yıllık afet ve ilk yardım yönetimi gibi bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

2020 Enformasyon Memuru Maaşları

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 2 ya da 4 yıllık olarak 7/1 derecesinde göreve yeni başlayan bekar bir enformasyon memuru için hesaplanan maaş tutarı; Gösterge Aylığı (7/1)108,90TL, Taban Aylığı2,417,70TL, Yan Ödeme Aylığı41,64TL, Özel Hizmet Tazminatı1,100,53TL, Ek Ödeme1,467,38 TL olmak üzere kesintiler çıkıldığında net olarak 4 bin 393 TL’dir.

Diğer bakanlıklarda görevlendirilen lise mezunu 7/1 derecesinde bir enformasyon memuru ise 2020 yılı itibari ile net olarak 3 bin 910 TL almakta olup maaşlar derece ve hizmet yılına göre artış göstermektedir.