E-devletinin yürürlüğe girmesi ile birlikte birçok alanda devlet uygulamaları da oldukça hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşmeye başlamıştır. Birçok devlet kurumunun alanına giren işlemler, internetten e-devlet üzerinden gerçekleşebilmekte olup özellikle bu kapsamda kurumlarda sıra beklemeden kolay bir şekilde bu işlemler gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra e-devlet üzerinden sunulan birçok hizmet kapsamında farklı alanlarda birçok sorgulama da yapılabilmektedir. Bu sorgulamalardan biri de soy ağacı öğrenme olup birçok kişi tarafında oldukça beğenilen bir hizmet olarak almaktadır.

Soy Ağacı Nasıl Öğrenilir?

E-devlet üzerinden sunulan hizmetlerden biri de soy ağacı öğrenme olup soy bilgisini öğrenmek isteyen bireyler öncelikle www.turkiye.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile giriş yapmalıdır. Bu girişten sonra ise bireyler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hizmet sayfasına gelmelidir. Bunun için sayfanın yukarısında yer alan alana “soy ağacı” ya da kurumun adı yazılarak ilgili sayfaya erişim sağlanabilmektedir. İlgili sayfada alt-üst soy talebi gerçekleştirilir. Kurumun yoğunluk durumuna görehemen bilgiler verilebilir ya da e-posta ile bireylere geri dönüş yapılmaktadır.

Soy Ağacı Uygulaması Detayları

İlgili sayfada açıklanan bilgilerde vatandaşların 1800`lü yıllara kadar üst ve alt soy bilgilerine ulaşmak mümkündür.Arıca bu sayfada yer alan bilgiler belge olarak da üretilebilmektedir. Fakat burada kişilerin sadece kendilerine ait alt-üst soy bilgileri yer almakta olup 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereği de kardeşler gibi yan soylara ait bilgiler paylaşılmamaktadır.

Editör: TE Bilisim