Son zamanlarda birçok vatandaşın merak ettiği konularından başında gelen sefer emri, TSK tarafından ihtiyaç olması durumunda başta genç olan vatandaşlar personel görev emrine çağrılmaktadır. Bu doğrultuda askerliğini tamamlamış ve tezkeresini alan vatandaşlar internetten sefer görev emrini sorgulayabilmekte olup seferberlik hali durumunda silah altına alınıp alınmayacağını merak eden vatandaşlar bu sorgulama sonrasında askere tekrar alınıp alınamayacağını kontrol edebilmektedir. Aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığı hizmetleri altında bulunan bu sorgulamanın dışında yine MSB’ye ait tüm duyurular da bu e-devlet panelinde yer almaktadır.

E-Devletten Sefer Emri

E-devletin hayatımıza girmesi ile birçok devlet ve kamu kurumu hizmetlerine de online olarak erişim olanağı sunulmuştur. Bu hizmetlerden biri de sefer emri olup seferberlik durumunda e-devlette sorgulama sonrasında ekranda yer alan askeri birliğe teslim olunması gereklidir. Bu noktada yapılan bu sefer emrine uymayanlar ise yakalanıp birliklere teslim edilmektedir. Ayrıca sefer görev emri 41 yaşına kadar olan erkek vatandaşlara verilmektedir.

Sorgulama Nasıl Yapılır ?

E-devlet adresi olan www.turkiye.gov.tr ya da direk MSB bünyesinden hizmet paneline erişmek için ise https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama adresinden sefer emri çıkıp çıkmadığı kolaylıkla sorgulanabilmektedir. Bu noktada vatandaşlar e-devlet şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sorgulama yapmaktadır. E-devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar ise PTT şubelerinden şifrelerini temin edip, e-devlet üzerinden işlem gerçekleştirebilmektedir.