E-devletin yürürlüğe girmesi ile birlikte birçok kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin resmi işlemlerin çoğu bu resmi devlet sitesi üzerinden kolaylıkla yapılır bir hale gelmiştir. Buna göre bireylerin online olarak yapabildiği işlemler arasında da sabıka kaydı sorgulama yer almaktadır. Özellikle birçok iş başvurusunda adaylardan talep edilen resmi evraklardan biri olan bu belgeyi e-devlet üzerinden sorgulamak ve barkotlu çıktısını almak oldukça kolaydır. Haberin devamında ise bu işlem görsel anlatım ile desteklenerek siz değerli okuyucular için anlatılmıştır.

E-devlet Sabıka Kaydı Sorgulama

İlk olarak sorgulama yapmak isteyen adaylar https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi adresinden e-devlet şifreleri ve T.C. Kimlik numaraları ile sisteme giriş yapmalıdır. Ardından çıkan sözleşmeye onay verilerek işleme devam edilmelidir.

Okudum ve onaylıyorum butonuna bastıktan sonra belgenin çıktısı alınacaksa hangi sebep ile alınacağı (iş, kişi talebi vs) ile birlikte hangi kurum için alınacağı gibi bilgileri girdikten sonra ilgili resmi sabıka kaydı belgesini yazdırmak mümkün olmaktadır. Bu aşama ile ilgili sabıka kaydı sorgulama işlemi tamamlanmıştır.

Sabıka Kaydı Belgesi Yazdırma

E-devlet üzerinden gerçekleştirilen bu sorgulama işlemi sonrasında belgeyi iş yerine teslim edecekler için barkotlu resmi çıktısını almak da mümkündür. Bunun için aşağıda yer alan ilgili alanlar doldurulur.

Bu bilgiler de girildikten sonra çıkan belgede barkotlu olup sayfanın yukarısında yer alan dosyayı indir seçeneğine tıklayarak önce belge bilgisayara indirilir. Bundan sonra ise normal çıktısı alınarak ilgili yere teslimi gerçekleştirilir.

Editör: TE Bilisim