Geçtiğimiz gün İstanbul’da gerçekleşen deprem başta İstanbul’da yaşayanlar olmak üzere birçok vatandaşı endişelendirmiş olup özellikle beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde vatandaşları deprem konusunda bilinçli olmaya yönlendirdi. Bu noktada uzmanlar tarafından da yapılan açıklamalar doğrultusunda deprem çantası gibi faktörlere azami dikkat edilmesi vurgulanırken birçok kişi deprem çantasında neler olmalı merak ediyor. Konu ile ilgili detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Hangi Malzemeler Olmalı?

Başta evde olmak üzere çeşitli mekanlarda bulundurulması önerilen deprem çantalarının içerisinde neler olmalı sorusuna uzmanlar tarafından verilen cevaplarda uzlaşılan malzemeler bulunmakta olup bunlar şu şekildedir. Özellikle engelli, yaşlı ve bebek olması durumunda kişilerin bunların ihtiyaçlarına göre özel eşyaları bulundurması gerekmektedir.

Gıda malzemesi olarak bozulmaya karşı dayanıklı, karbonhidrat oranı yüksek, vitaminli ve kalorili yiyecek ve içecekler, özellikle konserve, kuru meyve ve yemiş, tahin, pekmez, bal ve kutu meyve suyu gibi gıdalar ile mutlaka su bulunmalıdır.

Diğer eşyalar olarak ise sigorta, kimlik, diplomalar, pasaport, banka cüzdanı gibi kıymetli evraklarınızın bir fotokopisi bulunmalı, giyecek olarak yağmurluk, iç çamaşırı, çorap gibi iklime uygun giysiler yer almalıdır. Bunun yanı sıra temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeyde sabun, diş fırçası, macun, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, hijyenik ped gibi ürünler de yer almalıdır.

Ne Kadar Maliyetli?

Tüm kalemler dikkate alındığında bir deprem çantasının maliyeti ortalama 440 TL olarak hesaplanmış olup bu rakam kullanılan ürünlere ve sayıya göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Editör: TE Bilisim