Vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan platformlardan biri de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’dir. 2015 yılında kurulan bir servis olan CİMER, vatandaşları her türlü konuda talep, şikayet ve önerilerini iletebildikleri bir platformdur.

Doğrudan Cumhurbaşkanlığı sloganı ile çalışmalarına devam eden platform, vatandaşların her konudaki görüşlerini, isteklerini taleplerini, ilgili kamu kurumlarına, yetkililere doğrudan ulaştırmakta ve sorunlara çözüm ve öneri sunmaktadır. Bu sebeple birçok vatandaş bu hizmetten yararlanmaktadır. CİMER’e e-devlet üzerinden ve kendi internet sitesi üzerinden ulaşılabildiği gibi telefon hattı üzerinden ya da posta yolu ile de ulaşılabilmektedir.

CİMER Şikayet Hattı

CİMER’e internet üzerinden değil de telefon hattı üzerinden ulaşmak isteyenler için de bu kolaylık sağlanmıştır. Vatandaşlar CİMER’e“150” numaralı telefon hattı üzerinden ulaşabilmektedir. 150 telefon hattı oldukça yoğun bir hat olmakla birlikte vatandaşlara servisie ulaşmaları için bir başka hat daha tanınmıştır.Cumhurbaşkanlığı telefon numarası olan “0312 525 55 55” telefon numarasından da CİMER yetkililerine ulaşmak mümkündür. Bu noktada vatandaşlar ya Cumhurbaşkanlığı “0312 525 55 55” hattı üzerinden ya da “150” numaralı hattan CİMER’e ulaşabilir.

CİMER Adres ve Diğer İletişim Yolları

CİMER’e ulaşmanın bir diğer yolu posta ve faks yöntemleridir. Faks ile belge iletimi, istek, öneri gibi durumlarda faks yöntemini kullanmak isteyenler için hat “0312 525 58 31” şeklinde belirtilmiştir. Vatandaşların kuruma ulaşmada kullanabilecekleri bir diğer yöntem ise e-posta yöntemidir. E-posta ile kuruma ulaşmak isteyenler için [email protected] e-posta adresi kullanılmakta olup vatandaşlar bu adrese mail atarak da görüşlerini belirtebilir, taleplerini iletebilir.

CİMER’e dilekçe ya da posta yolu ile başvuru yapmak isteyenler için adres ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06550 Beştepe – ANKARA şeklinde geçmektedir. Bu adrese posta yolu ile başvuru yapmak mümkündür.

E-devlet Üzerinden

CİMER’e ulaşmada en çok tercih edilen yöntemlerden biri şüphesiz e-devlet üzerinden başvurulardır. Bu noktada https://www.turkiye.gov.tr/ adresine T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaparak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi hizmetine tıklanmalıdır. Buradan yeni başvuru sekmesine tıklayarak görüş, öneri, istekleri iletmek için bir panel açılacaktır. İlgili bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim