Türkiye’de hizmete alınması ile birlikte yeni bir sürecin başladığı CİMER, vatandaşlar için aynı zamanda yeni bir destek alanı da yarattı.

CİMER Nedir? CİMER şikayet nasıl iletilir?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olarak hizmete alınan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından yönetilen CİMER, vatandaşların resmi ya da özel kurumlarda yaşadığı sorunlarda çözüm merkezidir. İsteyen tüm T.C. vatandaşlarının başvuru yapabildiği ve destek alabildiği sistem, kısa süre içerisinde de milyonlarca başvuru ile Türkiye’nin en çok kullanılan portallarından birisi haline gelmiştir.

CİMER Şikayet Hattı Telefonu

CİMER için başvuru online ya da telefon ile yapılabilir. Telefon seçeneğini değerlendirmek isteyenler ise Alo 150 hattını aramalıdır. Faks 0312 473 64 72, açık adres ise T.C Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe şeklindedir.

E-Devlet CİMER başvurusu nasıl yapılır?

E devlet üzerinden CİMER başvurusu yapmak isteyenlerin e devlet üyeliğine sahip olması yeterlidir. E devlet üyelik bilgileri ile giriş yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı hizmetleri altında bulunan CİMER başvuru sonucu sorgulama adımlarını takip ederek başvuru durumunuzu sorgulamanız mümkün. Ancak direk olarak e devlet aracılığı ile herhangi bir CİMER başvurusu yapılamaz. Bu nedenle öncelikle e devlet üyeliğine sahip olunması, ardından CİMER resmi internet adresi http://www.iletisim.gov.tr üzerinden e devlet girişi ile başvuru iletilmelidir.

CİMER başvuru sonucu ne zaman gelir?

CİMER için yapılan başvurularda resmi kurumlar da sisteme dahil olduğundan dolayı süreç uzayabilmektedir. CİMER başvuru sonucu ne zaman gelir, CİMER başvurusu ne zaman sonuçlanır gibi pek çok soru sorulmuş olsa da genel bir kesin süreç bulunmamaktadır. 20.06.2020’de yapılan örnek bir başvuruda ilgili başvuru, gerekli birime aynı gün içerisinde aktarılmış olsa da cevaplanması 2.07.2020 olabilmektedir. Bu nedenle süreçler yazının yazıldığı ilgili birimin iş yoğunluğuna ve yapılan başvurunun kapsamına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Başvurunuz Cumhurbaşkanlığına iletilememiştir hatası

Bazı durumlarda hata mesajları da alınabilir. CİMER başvuruları ile ilgili en sık alınan başvurulardan birisi “Başvurunuz Cumhurbaşkanlığına iletilememiştir hatası” olmaktadır. İlgili hata, sistemsel olduğu gibi kişilerin yeniden başvuru yapmayı denemesi, aynı hata olması halinde ise farklı bir zamanda yeniden denemesi önerilmektedir. Bunun dışında herhangi bir yöntem ya da seçenek bulunmamaktadır.