Tam adı Başbakanlık İletişim Merkezi olan BİMER, vatandaşların daha kaliteli kamu hizmeti almasına yönelik faaliyetler göstermekte olup özellikle kamu işlemlerinin düzgün ve doğru işlenmesini denetlemektedir. İnternetin kullanım alanının artması ile birlikte denetim işlemini online olarak vatandaşların kamu kurumlarına yönelik istek, öneri ve şikayetleri de bu sistem üzerinden alınmaktadır. BİMER’e yapılan şikayetler de CİMER üzerinden alınmakta olup 24 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişisin bir sonucudur. Kamu kurumlarına ilişkin her türlü form bu sistem üzerinden alınmakta olup nasıl başvuru yapılacağı ise haberin devamında yer almaktadır.

CİMER Üzerinden Başvuru

Online olarak kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin her türlü form bu sistem üzerinden doldurulmakta olup sisteme https://www.cimer.gov.tr/ adresinden ulaşmak mümkündür. Adreste açılan sayfada başvuru yap kısmından T.C. kimlik numarası, ad ve soyad bilgileri ile diğer iletişim bilgileri girilerek onay kodu gönderimi yapılır. Cep telefonuna gelen kod sayfada ilgili yere yazılarak kamu kurum ve kuruluşu seçilerek işleme devam edilir. Burada ilgili yere istek, öneri ya da şikayet formu doldurmak mümkündür.

E-devlet Üzerinden Başvuru

E-devlet üzerinden de kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin şikayet, istek ya da diğer formlar doldurulabilmekte olup bu noktada https://www.cimer.gov.tr/Hesap/EDevletGiris bağlantı adresinden e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapılarak şikayet, istek ya da öneri yapmak mümkün olmaktadır.