Ülke gündeminde yer alan ve özellikle geçtiğimiz seçim sürecinde oldukça sık konuşulan konularda biri olan belediye başkanı maaşları halen gündemdeki yerini korumakla birlikte birçok vatandaşın da merak ettiği öncelikli konular arasında yer almaktadır. Bu noktada hem çalışan hem de emekli olan belediye başkanlarının aldıkları maaş tutarı da farklılık gösterirken ülke genelinde illerden ilçelere kadar birçok bölgede görev yapan belediye başkanlarının 2019 yılı itibari ile aldıkları maaşlar ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Belediye Başkanı Görev Tanımı

Ülkenin birçok yerinde belediye başkanı olarak görev yapan bireyler, o bölgede ilde veya ilçede görev yapan en kıdemli görevlisi olup aynı zamanda şehrin en üst yöneticisi konumundadır. Bu noktada yerel olarak vatandaşa hizmet eden belediye başkanları, seçimle göreve gelmektedir. Geçtiğimiz seçim sürecinde de Mart ayında seçime gelen başkanlar 5 yılda bir yeniden seçilmektedir. Kamu personeli sayılan belediye başkanları bu doğrultuda kamu personeli haklarının tamamından yararlanmaktadır.

2019 Belediye Başkanı Maaşları

İl ve ilçede o bölgenin yöneticisi olarak görev yapan belediye başkanı maaşı o bölgenin nüfusuna göre farklılık göstermektedir. Buna göre 2019 yılı itibari ile nüfusu 10 bine kadar olan ilçelerde 8.000 TL’ye kadar, 50 bine kadar olan ilçelerde 9.000 TL’ye kadar, nüfusu 100 bin olan ilçelerde 11.000 TL kadar, 500 bin için 15.000 TL, nüfusu 1 milyon olan yerlerde 17.000 TL, 2 milyon olan yerlerde 20.000 TL ve son olarak nüfusu 2 milyonun üzerinden olan yerler için 25.000 TL’ye kadar maaş alabilmektedir.