Her yıl bayramlarda tüm vatandaşların kullanımına sunulan bir hizmet olarak ücretsiz toplu taşımanın ücretsiz olması, bu yıl da birçok vatandaşın merak ettiği konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şehirlerinde toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı konusunda merakla bekleyişlerini sürdürürken geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda meclis kararı ile tüm ülkede toplu taşıma hizmet ücretsiz sunulmuştu. Konu ile ilgili olarak uygulamalar ve açıklamalar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Kurban Bayramı’nda Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

Bayram zamanları başta karayolları olmak üzere tüm taşıma araçlarında bir yoğunluk görülmekte olup özellikle hem şehir içi hem de şehir dışı trafik oldukça yoğun olmaktadır. Bu yoğunluğun önüne geçilmesi amacı ile tüm ülkede toplu taşımanın ücretsiz hizmet vermesi kararı meclis tarafından alınmaktadır. Özellikle İstanbul’da 15 Temmuz köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi sık kullanılan geçiş noktalarında da ücretsiz geçişin olup olmadığı konusu birçok vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu noktada Kurban Bayramı’nda yol ve köprülerin ücretsiz olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken alınan meclis kararına göre 11 Ağustos ile 14 Ağustos arasında ulaşım ücretsiz olacak.

İstanbul’da Toplu Taşıma Ücretsiz

Bu yıl İBB Meclisi de tatile erken gireceği için konu ile ilgili kararını önce aldı. Bu kapsamda alınan karara göre istanbulkart entegrasyonu bulunan ulaşımlar dahil olmak üzere tüm toplu taşıma araçlarında ücretsiz taşıma hizmeti sunulacak. 11 ile 14 Ağustos arasında vatandaşlar toplu taşımaları ücretsiz olarak kullanabilecek.

Editör: TE Bilisim