Sağlık alanında yaşanan gelişmelerden biri de merkezi randevu sistemi olmakla birlikte artık vatandaşlar, hastanelere, kamu sağlık kurumlarına, sağlık ocaklarına internet üzerinden kolaylıkla randevu alarak gidebilmektedir. Özellikle Aile Sağlığı Merkezlerinde, Aile Hekimlerine randevu almak için ise ya internet üzerinden ya da merkeze gitmek sureti ile iki farklı şekilde randevu alınmaktadır. Vatandaşlar, kolaylık sağlaması sebebi ile internet üzerinden nasıl aile hekimliği için randevu alınır merak etmekte olup detaylar ve diğer bilgiler haberin devamında yer almaktadır.

Online Olarak Randevu Almak

Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden Türkiye’nin 81 il genelindeki hastanelere, Aile Sağlığı merkezlerine randevu alınabilmektedir. Online olarak internet üzerinden randevu almak isteyenlerin izleyebileceği adımları şu şekilde ifade etmek mümkündür:

  • Vatandaşlar ilk olarak https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/?lang=tr adresine giriş yapmalıdır.
  • Buradan e-devlet üzerinden ya da sisteme üye olarak giriş yapılmalıdır. Üyeliğiniz yoksa “Üye Ol” butonunu kullanarak üye olabilirsiniz.
  • Sisteme E-devlet ya da MHRS üyeliğiniz ile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda iki farklı kısım çıkar.

  • Buradan Aile Hekimi kısmında yer alan yerde, Aile Hekiminizi seçerek, istediğiniz randevu tarihi ve saati ile sağ altta yer alan “Randevu Ara” kısmına tıklayarak boş randevu zamanlarını görüntülemeniz gerekir.
  • Çıkan arama sonucunda doktorunuzun ismine tıklayarak, ardından sağ üstte yer alan randevu saatlerinden birini seçerek işleme devam etmelisiniz.

  • Eğer randevu saati boş ise o kısım yeşil renk ile ifade edilir. Uygun saate tıklayarak randevunuz oluşturulmuş olur.

Alınan randevularını iptal etmek isteyenler ise sisteme giriş yaptıktan sonra üstte yer alan "Randevu Geçmişi" kısmına giriş yapmalıdır. Buradan daha önce almış olduğunuz randevular görüntülenmekte olup iptal etmek istediğinize tıklayarak, sonrasında“İptal Et” butonuna tıklamak sureti ile randevunuzu kolaylıkla iptal edebilirsiniz.

Telefon ile Randevu Almak

MHRS üzerinden aynı zamanda telefon ile de aile hekimliği için randevu alınabilmektedir. Bunun için Sağlık Bakanlığı tarafında sağlanan ALO 182 hastane randevu hattı üzerinden istediğiniz doktorun, kliniğin, hastanenin ismini söyleyerek randevu almanız mümkündür.

Özellikle son zamanlarda tüm dünyayı tehdit eden korona virüs salgını sebebi ile randevu saatleri sıklaştırılmış olup, hastanelerde diğer polikliniklere yarım zamanlı çalışma tahsis edilmiştir. Bu sebeple randevular birkaç ay sonrasına kadar sarkabilmektedir.

Editör: TE Bilisim