Türkiye’de aile hekimlerindeki yoğunluğun azaltılması adına getirilen randevu sistemi sayesinde vatandaşlar beklemeden sağlık hizmeti alabilmekte. Aile Hekimliği Randevu için T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi kullanılmaktadır. MHRS randevu giriş işlemlerini yapan vatandaşlar, sistemde kayıtlı olan aile hekiminden uygun tarih ve saate randevu alabilmektedir.

Aile Hekimliği Randevu Nasıl Alınır?

Vatandaşların Aile Hekimliği Randevu işlemleri için öncelikle https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu adresine giriş yapması gerekir. Giriş sonrasında ise ekranda bulunan Giriş, E devlet ile giriş ya da üye ol seçeneklerinden birisi seçilmelidir. Üyeliği olmayanların üyelik alması, üyeliği bulunanların ise üyelik bilgileri ile oturum açması gerekir. Hastane randevu e-devlet girişi yaparak da alınabildiğinden dolayı ilk defa randevu alacak vatandaşların e devlet bilgileri ile giriş yapması da mümkündür.

Giriş sonrasında aile hekimi randevu arama bölümünde aile hekiminin çalışma programına göre uygun olan saatler belirtilmektedir. Tarih ve saat seçimi yaparak randevunuzu kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

182 ile Aile Hekimliği Randevu Alma

Vatandaşlar online sistemlerin yanı sıra Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alabilmekte. Üstelik sadece aile hekimleri için değil, hastaneler için de randevu alınabilir. 7x24 hizmet veren Alo 182’nin aranmasının ardından çağrı merkezi temsilcisi ile yapacağınız görüşmeler sonrasında il, ilçe, hastane, bölüm ve doktor gibi seçimleri yapmanız yeterli olmaktadır.

Editör: TE Bilisim