Sağlık hizmetlerinin çoğu için e-Nabız uygulaması üzerinden hizmet sağlayan Sağlık Bakanlığı bir hizmeti daha aktif etti ve vatandaşların internet üzerinden başvuru yaparak aile hekimini değiştirmesine imkan vermeye başladı. Bu kapsamda aile hekimi değiştirme işlemi nasıl yapılır değinmek yararlı olabilir.

AİLE HEKİMİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Aile hekimi değiştirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile Hekimi Değiştirme Başvurusu Formu'nun doldurulması gerekmektedir. İkametgah ya da diğer nedenlerle aile hekimini niye değiştiriyorsanız bununla ilgili seçeneği seçmeniz gerekmektedir. Bu formun ikametgah adresine yakın bir yerdeki sağlık ocağına teslim edilmesi sonrası 2 hafta içerisinde yeni aile hekimi ataması yapılmış olacaktır.

https://enabiz.gov.tr/ veya https://www.turkiye.gov.tr/saglik-aile-hekimi-degistirme adresine giriş yapın.  Daha sonra Aile Hekimi Değiştir butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan formu doldurun.

Adres ile ilgili alanı da doldurduktan sonra yeni aile hekiminiz olması muhtemel isimler karşınıza çıkacaktır, arasından bir seçim yapma imkanınız vardır ve seçmek için basitçe ismin sol tarafındaki tiki işaretlemek yeterli olacaktır. 

Editör: TE Bilisim