Ülkemizde her yıl binlerce aday KPSS sınavına girmekte ve sonrasında ise kamu kurum ve kurumlarının açtıkları farklı kadrolara başvurmak için KPSS sınav puan türünün aynı sıra birtakım nitelik ve şartları da sağlamalıdır. Bu nitelik ve şartlar KPSS tercih kılavuzunda nitelik kodları ile ifade edilmektedir. Bu kodlardan biri de 7225 nitelik kodudur. 7225 Nitelik kodu tercih rehberinde genel itibari ile “7225 Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması" şeklinde açıklanmıştır.

7225 Nitelik Kodu Ne Anlama Geliyor?

Bireylerin ilgili KPSS puanlarına sahip olmasının yanı sıra bundan sonra devlet memuru olacaklarında dolayı birtakım şartları da sağlamaları istenmektedir. Bu şartlardan biri de 7225 nitelik kodudur. Hali hazırda hem KPSS ile hem de diğer kamu alımlarında güvenlik soruşturması ile kamu personeli alımı yapılmakta olup KPSS kapsamında bu şart 7225 nitelik kodu ile iade edilmektedir. Özellikle son yıllarda devlet memurluğuna girişte terör örgütü üyeliği, sabıka ve benzeri durumlar güvenlik soruşturmasına tabi tutulmakta ve adayların kadro için uygunluğu buna göre ölçülmektedir.

Diğer Önemli Kodlar Neler?

Özellikle kamu kurum ve kurumlarının sıklıkla yer verdiği ve sağlanmasını istediği birtakım nitelik kodları da bulunmakta olup bunlar arasında 7113 Nitelik kodu yer almaktadır. Bu kod KPDS “En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek” şartının sağlanmasına yöneliktir. Ayrıca 6225 de istenen şartlar arasında yer almakta olup “Bilgisayar Sertifikasına Sahip Olma” anlamına gelmektedir.