2019 KYK Bursu Nedir?

Her sene olduğu gibi 2019 yılında da üniversiteye giden öğrenciler maddi destek almak amacıyla KYK'ya burs ve yurt başvurusunda bulunuyorlar. Özellikle yaşadıkları şehirden başka bir şehre okumak amacıyla gitmek zorunda kalan öğrenciler, maddi açıdan pek çok sıkıntıyla karşılaşıyorlar. Yaşanan sıkıntıların en aza inmesi için öğrenciler KYK'dan burs talep ediyorlar.

Talep edilen burslardan bazıları geri ödemeli olarak, bazıları ise geri ödemesiz olarak öğrencilere veriliyor. Geri ödemesiz olan burslar özellikle ailesinin maddi durumu kötü olan öğrencilere veriliyor ve burslarını karşılıksız olarak alıyorlar.

Talep edilen burs geri ödemeli olarak çıktıysa öğrenci öğrenim gördüğü süre boyunca bursu alıyor ve öğrenim süresi bitince bursu KYK'ya geri ödüyor. Ancak öğrencilerin aklına takılan en büyük soru yazın da ödemelerin devam etmeyeceği meselesi.

2019 KYK Bursu Yazın Ödenecek Mi?

2019 KYK bursu ister geri ödemeli, ister geri ödemesiz olsun KYK tarafından yapılan açıklamaya göre yaz ayında ödenmeyecek. Öğrencilere okula gittikleri süre boyunca verilen KYK bursu, Haziran ayında okulların kapanmasının ardından kesiliyor. Dolayısıyla öğrenciler Haziran ayında okulun kapanmasının ardından evlerine geri dönüyorlar. Bu geri dönüşün anlamı da bursun kesileceğine denk geliyor.

Editör: TE Bilisim