Ülkemizin geride bıraktığı ancak İstanbul seçimleri nedeniyle 10 gündür gündemde olan ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan süreçle alakalı adayların ilan bekleyişi sürüyor. Belediye personel alımlarının seçim sürecinin ardından gündeme gelmesini, yeni ilanların yayımlanmasını bekleyen adaylar; ilanların ne zaman yayımlanacağını merak ediyorlar.

YSK SÜRECİ KONTROL EDİYOR

İstanbul hariç diğer şehirlerde mazbatalar belediye başkanlarına verildi ve belediye başkanları görevlerine başladılar. Belediye başkanlarının personel alımı yapması, ilanların yayımlanması beklenen belediye personel alımlarıyla alakalı sürecin netleşmesi bekleniyordu. Ülke gündeminden düşmeyen İstanbul seçimleri nedeniyle belediyelere yönelik net bir personel alım sürecinden bahsetmek mümkün gözükmüyor. Seçimin özellikle İstanbul nezdinde ülke gündemine etki yaratması, çok sayıda personel ilanının beklendiği İstanbul Belediyesi' nin de sürecini bulanıklaştırmaktadır. Personel alımlarıyla alakalı seçimin netliğe kavuşturulmasının ardından bir takvimden bahsetmek mümkün olacaktır.

İSTANBUL' DA İTİRAZ SÜRECİ HALA İŞLİYOR

Seçim sonuçalrına yönelik İstanbul' da itirazlar hala sürüyor. AK Parti tarafından tam kanunsuzluk başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan alınacak sonuçlar ve yanıtlar da personel alım süreçlerini etkiliyor. Buradan hareketle belediyelere personel alımları konusunda oldukça belirsiz ve verimsiz bir süreç geçiriliyor.

SAYIM İŞLEMLERİ TAMAMLANMALI

Seçim sürecinin tam anlamıyla tamamlanmasının ardından ülke gündemi, ekonomik süreçler ve işleyişler yeniden tam odaklı şekilde çalışacaktır. Bu noktada hem belediyelerin hizmete başlaması, vatandaşların hizmet bekleyişi, hem de belediyelerden personel alımı bekleyen vatandaşların taleplerine yer verileceği düşünülmektedir.

Editör: TE Bilisim