Ülkemizde turizme verilen desteğin her geçen gün gelişmesinin ardından, birçok ilimizde sevinç dolu günler de başlamış oldu. Özellikle yabancı turistlerin, turizm bölgelerimize gelmesiyle beraber hem ülke hem de bölge ekonomisi oldukça canlanmıştır. Turizme yönelik yatırımlarını artırmak isteyen bölgelerimizden birisi olan Yalova’da da halk bu durumdan oldukça memnun ve artık yatırımların başlamasını dilemektedir.

Yalova’da otel yapım ve yatırımların teşviki açısından sorun çıkarabilecek nedenler ortadan kaldırılmaya başlandı. Özellikle yabancı yatırımcıların, yeni inşaat ve pazar arayışlarında olmasından dolayı, ülkemizde birçok noktada inceleme yapılmaktaydı. İlgilerin büyük bir çoğunluğu ise Yalova’ya yöneldi. Bu durumla yakından ilgilenen Yalova Belediyesi, birçok noktada çalışmalarına başladı. Öncelikli olarak şehirdeki ulaşım ağını kuvvetlendirmek isteyen Yalova Belediyesi, birçok noktada trafiği rahatlatacak hamlelere başladı. Geçtiğimiz yılda yapılan ve şehre büyük bir fayda sağlayan alt ve üst geçit çalışmaları, 2016 yılı içerisinde devam edecek. Bölgeye yapılacak olan yatırımlara hep destek vereceklerini açıklayan Yalova Belediyesi, bunun için tüm kadrosunu seferber edecek. Turizm ağının bu bölgeye yönelmesiyle beraber dünyanın her yerinden yaz aylarında bu bölgeye turistlerin geleceğinin bilincinde olan Yalova Belediyesi, şubat ayı içerisinde kadrosunda iyileştirmelere gidecek. İdari kadrosunu güçlendirmekle işe başlayacak olan Yalova Belediyesi, birçok mühendis ve mimar alımlarına gidecek.

Yalova Belediyesi personel eleman alımları, belediyeye ait olarak çalışan şirketlere yönelik de gerçekleşece. Uygulanması planlanan projelerde görev alacak olan bu kişiler, ilerleyen günlerde işe başlatılacak. Kamuoyuna duyurulacak olan bu iş ilanlarında birçok pozisyon bulunuyor. Şirketleirn yönetici ve muhasebe kadrosuna da takviye yapılacak. Bunun için belediyeye geçmiş dönemlerde yapılmış olan başvurular incelenmeye başladı. Personel alımlarında gerekli görülen kadrolar ilerleyen günlerde ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna duyurulacaktır.