Van Büyükşehir Belediyesi İş İlanları 2016
İşsizlik sorunu ülkemizde her geçen gün artarken, bundan oldukça fazla etkilenen belli başlı illerimiz bulunmaktadır. Bunlardan birisi olan Van’da ise bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılına girilmesiyle beraber büyük bir istihdamı kente kazandıracak. İhaleleri bitirilen projeler Şubat ayında başlayacak ve birçok kişiye iş imkanı bu projelerle birlikte sağlanacak.
Van Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmek istediği projelerle birlikte halkın desteği alınarak şehri daha modern bir görünüme kazandırmak için çabalanmaktadır. Alt yapı çalışmalarının yenilenmesiyle başlayacak olan bu projeler, yol ve kaldırım bakım onarım çalışmalarıyla devam ettirilecek. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu şirketlere de 2016 yılı içerisinde birçok personel alımı gerçekleştirilecek. Belediye ise bu hedeflerini gerçekleştirirse yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayacak. Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek alımlara baktığımız zaman ise henüz Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu resmi bir açıklamayı göremeyiz. Ama belediyenin gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerin birinci sırasında ulaşım geliyor. Öncelikle köy ve ilçelerin merkezle olan iletişiminin kuvvetlendirilmesi için yolların kardan arındırılması gerekiyor. Burada şoför alımları yapılacak. Ayrıca işçi alımları da gerçekleştirilecek olan ilk alımlarda yerini alacak. Bunun beraberinde de 2016 yılında kadrolu memur alımları beklenmektedir. Van Büyükşehir Belediyesi iş ilanlarında yerini alacak olan bu kadrolu alımlarda, belediyenin idari kadrosu güçlendirilecek ve hedeflere daha çabuk ulaşılacak.
Şehrin güvenliği ve denetlemelerinin yapılacağından sürekli söz eden belediye personelinin açıklamalarıyla beraber 2016 yılı içerisinde kadrolu ve sözleşmeli olarak zabıta memuru alımları da gerçekleştirilecektir. İlerleyen günlerde resmi bir şekilde kamuoyuna duyurulacak olan bu alımlar, resmi gazete koluyla duyurulacaktır. Bilinmesi gereken önemli noktalardan birisi de kadrolu alımların Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmiş adaylardan yana yapılacağıdır. Adaylar geçerli bir puan almaları durumunda kadrolu alımlardan faydalanabilecektir.