Devlet personel Başkanlığı tarafından 22 Kasım 2018 tarihli ve 23 Kasım 2018 tarihli yayımlanan ilana göre Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtti. Buna göre adaylardan aranan başvuru şartları ve alım yapılacak boş pozisyonlar belirtilerek adaylar için büyük bekleyiş başladı. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde ilan hakkında detaylara ulaşabileceksiniz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi iki farklı ilan yayımladı. Buna göre yayımlanan ilk ilana göre Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Farklı pozisyonlarda 51 Memur alımı yapacak. Alım kadroları ise, 2 Memur, 20 VHKİ, 7 Teknisyen, 5 Tekniker, 2 Kimyager ve 14 Mühendis alımı yapacak.

Yayımlanan bi diğer ilana göre ise, Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alımı yapılacak. Buna göre, Lise, Ön Lisans veya Lisans Mezunu olan, 88 Zabıta Memuru ve 82 İtfaiye eri olmak üzere 170 memur alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan başvuru yapabilmeleri için bazı genel ve özel nitelikler aranacak. Buna göre genel olarak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almış olmaları ve Daha önce çalışılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disilin cezası ile ayrılmamış olmaları gerekmektedir.

Özel olarak ise, TİSKi memur alımı için, Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyelerini tamamlamış olmak, Zabıta ve İtfaiye eri pozisyonları için, Erkeklerde 167 Cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sıavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, İtfaiye eri pozisyonu için sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek durumu olmamak ve En az E sınıfı veya B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartları aranacak.

50 KPSS İLE ALIM YAPILACAK!

Yayımlanan her iki ilan içinde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyor. Buna göre 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisa mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlara başvuru yapacak adaylar başvurularını 06 Aralık 2018 tarihi ile 12 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular Belediye ye şahsen yapılacak olup, İlgili ilanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ 51 Memur Alım İlanı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alım İlanı