Sinop Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016
Karadeniz’in hırçın dalgalarının kıyısında, oldukça mütevazi bir hayat sürülen Sinop’ta her şey yolunda gidiyor. Şehrin modernize bir hal alması için çalışmaları sürdüren Sinop Belediyesi, bu zamana kadar söz verdiği her şeyi yerine getirmiştir. Şuan için gözle görülür bir fark olan Sinop’ta işler daha da iyiye gidecek.
Şehir yapısının bu denli değişmesinde Sinop Belediyesi’nin geliştirdiği projeleri sayarken, halkın desteğini de göz ardı etmemek gerekmektedir. Projelerin gelişim aşamasında hemen her konuda halktan da destek alan Sinop Belediyesi, şehri güzelleştirirken halkın da güvenini kazanmış durumdadır. Zaten mütevazi bir yaşam tarzına sahip olan Sinop’ta kışlar ayrı yazlar ayrı güzeldir. Isınan havayla beraber şehrin bu sakin yapısının tadını çıkarmak isteyen binlerce kişi bu şehre akın etmekte ve yaz tatillerini burada geçirmektedirler. Bundan dolayı şehirde birçok otel ve pansiyonu görmemiz mümkündür. Şehirde böyle merkezlerin olması ise yüzlerce kişiye iş olanağı sunmaktadır. Yetenekleri doğrultusunda işe alınan kişiler burada çalışmakta ve şehrin nüfusu da göç etmek durumunda kalmamaktadır. Ama şehir nüfusunun artmasıyla beraber mevcüt merkezler istihdama daha fazla katkıda bulunamamaktadır. Bundan dolayı da birçok bireyin beklentisi Sinop Belediyesi’nden yana olmaktadır. 2016 yılı içerisinde personel alımlarının yapılacağına kesin gözüyle bakılan Sinop’ta ise belediyeden herhangi bir açıklama henüz gelmiş değildir.
Sinop Belediyesi personel eleman alımlarına baktığımız zaman netlik olmasa da tahmin yürütmek zor olmayacaktır. Yapılan yol çalışmalarıyla beraber şimdi ki projelerde kaldırım çalışmalarına yönelik olacaktır. Bundan dolayı öncelikli olarak işçi alımları göreceğiz. Bunun ardından da idari kadrolara takviye yapılması beklenmektedir . KPSS puanına girmiş ve geçer not almış kişiler memur kadrosunda alımlara başvurabilecekken, işçi alımlarında ise sözleşmeli alımlar söz konusu olacaktır.