Siirt Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016
Kış aylarının geç gelmesine rağmen ülkemizde kar esareti etkilerini her geçen gün artırmaktadır. Özellikle doğu illerimizde yağan yoğun kar nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanmış durumdadır. Elverişsiz hava koşullarının beraberinde öğrencilerin soğuk havalardan etkilenmemeleri için de okullar tatil edilmiş durumdadır. Karın etkilerini ortadan kaldırmak ise bu evrede belediyelere düşmektedir.
Yoğun kar yağışına maruz kalan illerimizden birisi de Siirt’tir. Karın yağmasının ardından soğuk havalarla beraber ortaya çıkan buzlanmalar, birçok sürücüye zor anlar yaşatmıştır. Siirt Belediyesi her ne kadar çalışmalarına aralık vermese de her noktaya yetişmek oldukça güç bir durumdur. Bunun farkına daha iyi varan Siirt Belediyesi personel eleman alımları yapmak için çalışmalara başladı. Edinilen bilgiler neticesinde, aylık olarak gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında bu konu ele alınmış ve hangi pozisyonlarda personel alımı yapılacağı, diğer meclis toplantısında görüşülmek üzere ertelenmiştir. Özellikle kış aylarındaki etkili kar yağışıyla beraber, işçi ve şoför alımlarının oldukça fazla olacağını söyleyebiliriz. Şoför alımlarında ise operatör şoför alımlarının sayısı daha fazla olacaktır. Çünkü Türkiye genelinde iş makinelerini sürme yetkisi bulunan şoförleri bulmak oldukça zordur. Bu durumda da belediye araçları tam anlamıyla kullanılamamaktadır.
Siirt Belediyesi’nin gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürdüğü projelere bakacak olursak karşımıza Fen İşleri ve Temizlik İşleri çalışmaları ağırlıklı olarak çıkmaktadır. Geçtiğimiz günlerde neredeyse şehrin her alanındaki asfaltlar yenilenmiş ve bakımları yapılmıştı. 2016 yılındaki projelerde de kavşak ve kaldırım düzenlemelerinin yanı sıra dere ıslah çalışmalarının yapılacağı da söz konusudur. Bu nedenden dolayı da belediye personeline yardımcı olmaları ve işlemlerin hızlandırılması için dönemlik işçi alımları yapılması söz konusudur. Tüm personel alımlarıyla ilgili detaylı bilgilendirmeler, ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacaktır.