Resmi Gazetede belediye memur alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Bahçelievler Belediyesi bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 78 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Alımlar farklı kadrolarda 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında ve Belediye Zabıta Yönetmeliği kapsamıda alım yapılacak. Adaylardan aranacak genel ve özel niteliler haberimizdedir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Bahçelievler Belediyesine alımlar, Avukat, Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı, Bilgisayar İşletmeni, Düz Memur ve Zabıta Memuru alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bahçelievler Belediyesine memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu doğrultuda 

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

c) Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

d) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak.

f) İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

g) Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe (Her aday eğitim durumuna göre ilan edilen yalnızca bir kadroya başvuru yapacaktır).

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Memur ve diğer kadrolar için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans için P3 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekmektedir. Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak gereklidir.

Zabıta Memuru pozisyonu için ise, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 Cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bahçelievler Belediyesine memur alımı başvuruları 08 Mart 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 12 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece mesai saatleri içerisinde Şirinevler Mahallesi Barbaros Cad. No:9 Bahçelievler/İSTANBUL adresindeki Bahçelievler Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim