Mart ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 kişilik memur alımı ilanı yayımlanmıştı. Ancak Koronavirüs nedeni ile ertelenmişti ve geçtiğimiz haftalarda normalleşme sürecinde tekrar aktif edildi. Adayların 4 aylık bekleme sürecinin ardındından başvurular başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Lise ve Ön Lisans adayları arasından memur alımı yapacak olup binlerce başvuru bekleniyor. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesine en az lise mezunu memur alımı yapacak. Lise mezunu kapsamında başvuru yapacakların KPSS den en az 55 puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca Ön Lisans mezunu olan adaylardan başvuru yapabilecekler. Bu yönde Ön Lisans mezunları için KPSS'en 60 puan almış olan adaylar başvuru yapabilecekler.

LİSE MEZUNU İTFAİYE ERİ ŞARTI:

Lise Mezunu 100 İtfaiye eri alınacak.Ortaöğretim kurumlarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dallarının birinden mezun olmak. En az B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak ve KPSS'den P94 puan türünden puan almış olmak.

ÖN LİSANS MEZUNU İTFAİYE ERİ ŞARTLARI:

Ön Lisans mezunu 200 itfaiye eri alımı yapılacak. İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak. En az C Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak ve KPSS'den P93 puan türünden puan almış olmak şartları aranır.

REKOR BAŞVURU BEKLENİYOR!

Ankara Büyükşehir Belediyesi alımları İtfaiye eri alımı için çok sayıda başvuru bekleniyor. Alımların en az lise mezunu olması ve KPSS düşük puan ile memur alımı yapılması nedeni ile başvuru sayısının oldukça çok olması gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvuruları 01 Temmuz 2020 tarihi ile başlamış olup 10 temmuz 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden yapmaları gereklidir.  İlana başvuru için ve başvuru şartları için detaylı bilgiye Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim