Niğde Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016
Anadolu’nun tarihi dokularıyla beraber, çalışmalarla da modern bir görünüme bürünmüş olan Niğde’de 2016 yılı oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Niğde Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre geçmiş yılda yapılan personel alımları, 2016 yılı içerisinde de gerçekleşecek ve kış aylarının bastırmasıyla beraber bu alımların çok yakın bir zamanda gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.
Şehirlerarası taşımacılıkta sıkça kullanılan Niğde Karayolu, baştan aşağı yenilenmiş durumdaydı. Karayolları Genel Müdürlüğü ile ortak bir şekilde yürütülen projeyle beraber, çevre yolu düzenlemelerinin ardından asfalt çalışmaları yapılmıştı. Bu gelişmelerin hemen öncesinde ise sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirilmişti. İşçi ve şoför pozisyonlarında yapılan bu alımlarla beraber Niğde halkının umutları filizlenmiş ve yeni yılla beraber bu haberin gelmesi onları da oldukça memnun etti. Çünkü belediyenin yaptığı projelerle ilgili açıklamalarda görmekteyiz ki, asfalt çalışmaları ve yol bakım çalışmaları sıkça yapılacak. Bu da demek oluyor ki Niğde Belediyesi personel eleman alımları 2016 yılı içerisinde tekrar ve tekrar gerçekleşecek. Sözleşmeli olarak işe başlayacak olan işçi ve şoförlere ise ilerki dönemlerde kadro yolu açılabilecektir. Çünkü mevcut kadronun tecrübeli kişilerden oluşturulması, her belediyecinin istekleri arasındadır.
Niğde Belediyesi, yaptığı çalışmaları sadece yol bakım ve onarım çalışmalarıyla sürdürmüyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber evsiz kişilere yardım elini uzatan belediye, onlara askıda ekmek kampanyası başlatmıştır. Bunun beraberinde de yaşlı ve bakıma muhtaç kişileri ihmal etmeyen Niğde Belediyesi, aşevi çalışmalarını da hızlandırdı. Bunun içinde belediye aşçılık kurslarına destek vermiş ve bir kurs açmıştır. Bu kursa katılıp başarılı bir şekilde bitiren kişiler, aşçılık sertifikası alacak ve böylece Niğde Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren aşevinde istihdama katılabilecekler. Ayrıca belediyenin açmış olduğu bu kurslara katılmak da ücretsizdir.