Belediyeler İtfaiye eri alımı yapmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre 70 kişilik boş kadro ile İtfaiye Eri alımı yapılacak. En az lise mezunları içerisinden alım yapılacak. Buna göre Muğla Büyükşehir Belediyesi 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre ve Belediye itfaiye yönetmeliğine göre farklı alanlarda memur alımı yapılacak.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Muğla Büyükşehir Belediyesine memur alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel olarak ise 2018 yılında yapılan KPSS'den Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak ve Ön Lisans mezunları için KPSS93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Erkek adaylar için 167cm ve Kadın adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, En az B veya C sınıfı sürüc belgesine sahip olmak gibi özel şartlar aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Muğla Büyükşehir Belediyesine itfaiye eri alımı başvuruları 12 Ekim 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte Orhaniye Mahallesi Fuat Ardıç Caddesi No:3 Menteşe / MUĞLA adresindeki İtfaiye Dairesi Başkanlığı içinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne ait başvuru masasına şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

İSTENEN BELGELER NEDİR?

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim