Mersin Büyükşehir Belediyesi memur Alımı ilanı yayımlandı. Resmi gazetede 15 Haziran 2021 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 20 kişilik boş kadro ile memur alımı ilanı yayımlandı. Alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında 5. ve 10. dereceli kadrolara yapılacak.

Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranacak olup Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

HANGİ KADROLARDA MEMUR ALINACAK?

Mersin Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilana göre bünyesine farklı alanlarda Kamu Personeli Alımı ve Düz Memur Alımı yapacak. Buna göre alımlar,

Lisans mezunu 5 Düz Memur, 10 Mühendis alımı yapılacak. Mühendis alımları da, orman, İnşaat, Elektrik-Elektronik, Makine Bilgisayar ve Harita Mühendisliği alanlarında yapılacak.

Ön Lisans mezunu ise 5 bilgisayar işletmeni alınacak.

KPSS ŞARTI NEDİR?

Büyükşehir Belediyesine memur alımı için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans için KPSSP3 ve Ön Lisans için KPSSP93 puan türünden en az 75 puan almış olmak şartları aranacak.

GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu doğrultuda " Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak" şartları aranacak.

Özel olarak ise adaylardan, Mühendis kadroları için en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

Bilgisayar İşletmeni kadroları için; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak veya bitirdiği okulun ders müfredatında bilgisayarla ilgili ders aldığını belgelemek veya bilgisayara ilişkin konularda kurumlarca açılan en az 60 saatlik hizmet içi eğitimlere katılıp başarılı olduğunu gösterir belgeye sahip olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını 02.08.2021 - 06.08.2021 tarihleri arasında MESKİ Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Zeytinlibahçe Cad. No: 99 Akdeniz/MERSİN adresine veya [email protected] adresine göndererek yapabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim