Mardin Büyükşehir Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016

Anadolu kültürünün her dokusunu hissedeceğiniz Mardin’de, tarihi dokular korunarak daha modern bir şehir anlayışıyla hareket edilmektedir. Bunun için var gücüyle çalışan Mardin Büyükşehir Belediyesi, zaman zaman halkın arasına karışarak onların sorunlarını dinlemekte ve isteklerini merkeze iletmektedir. Bu şikayetler ise gerçekleştirilecek projelerde oldukça etkin rol oynamaktadır.

Belediyecilik hizmetlerinin hakkını veren ve her türlü konuyla alakadar olan Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin gelişimindeki büyük paya sahiptir. Gerçekleştirmek istedikleri projelerde ise halkın desteğini ön planda tutan belediye, 2016 yılı içerisinde işsizlik sorununa da bir çözüm üretmeyi hedeflemektedir. Çünkü halkın neredeyse tamamının beklentileri arasında istihdam alanları vardır.Şehirden üniversitelere giden ve eğitimlerini tamamlamalarının ardından şehre geri dönmek istemeyen gençlerin artık şehirde tutulması istenmektedir. Bunu da dikkate alan Mardin Büyükşehir Belediyesi personel eleman alımları yapacak ve bu alımları 2016 yılının ilk aylarından itibaren başlayacaktır.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmek istediği projelerin başında şehirdeki trafik problemi gelmektedir. Ticari amaçlı doğu illerden ya da yurtdışından mal getiren tır ve kamyonların şehir trafiğinde meydana getirdiği yoğunluğun ortadan kaldırılması için ise çevre yolu projesi üzerinde çalışılmaktadır. Bu proje gerçekleştirildiğinde ise şehirdeki trafik sorununa son verilebilecek ve de halkın en büyük beklentisi olan istihdam alanı oluşturulmuş olacak. Kısa sürede net bir açıklamanın yapılması beklenmektedir ve bu açıklamalar resmi gazeteden ya da Mardin Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır. Çevre yolu projesiyle beraber de alımlar ağırlıklı olarak mühendis, işçi, şoför ve operatör şoförlere yönelik yapılacaktır. Alımların büyük bir çoğunluğu ise sözleşmeli olarak gerçekleşecektir. 2016 yılının ilerleyen günlerinde de kadrolu alımlar yapılacak ve bu alımlardan faydalanacak kişilerin KPSS sınavına girmiş olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim