Manisa Büyükşehir Belediyesi İş İlanları 2016
Manisa’da yaşayan halkın büyükşehir belediyesine yönelik yaptığı istek ve şikayetlerin başında yeni istihdamların oluşturulması gelmektedir. Çünkü genç nesil üniversite eğitimini aldıktan sonra iş bulabilmek adına diğer illere gitmekte ve bu da şehirde belirli oranda nüfus kaybına neden olmaktadır. Bu şikayetleri değerlendiren Manisa Büyükşehir Belediyesi ise çalışmalara başladı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, halka istihdam oluşturmak isteği başta olmak üzere gelişmiş ve de modern bir Manisa adına çalışmalarını hızlandırdı. Halkın isteklerini göz ardı etmemeye gayret eden Manisa Büyükşehir Belediyesi ilk olarak kentsel dönüşümlere yönelmiş durumdadır. Bunun ardından da çevre sorunlarına çözüm arayan belediye, geri dönüşüm çalışmaları için de 2016 yılı içerisinde uygulanak üzere bir proje hazırlığı yapmaktadır. Evsel atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve çevre temizliği konusunda oldukça faydalı olacak bu projeyle beraber yeni personel alımları da gerçekleştirilecektir. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleleri giren ve belediyeye bağlı olarak çalışan şirketlere yönelik alımlar gerçekleştirilecektir. Bu alımlarda ise birçok pozisyonda birkaç sefer personel alımları gerçekleştirilecektir.
Manisa Büyükşehir Belediyesi iş ilanlarının gerçekleşeceği pozisyonlar ise ilk olarak işçi ve şoför alımlarıyla başlayacak. Çevre düzenlemeleri ve kentsel dönüşümde görev alacak işçiler sözleşmeli olarak işe başlatılacak ve dönemsel olarak belediyeye bağlı şirketlerde çalışacak taşeron alımları da 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu haberin halk arasında kulaktan kulağa yayılması oldukça güzel yorumlar ortaya çıkarmıştır. Sözleşmeli personel alımlarının gerçekleşeceği diğer pozisyonlar ise operatör şoför, tesisatçı, mühendis, ön muahsebe elemanı ve de memurlardır. Sözleşmeli olarak gerçekleştirilecek bu alımların başvuruları kişilerin belediyelere kendilerinin başvurmasıyla gerçekleşecektir.2016 yılı içerisinde KPSS sınavına girmiş adaylar için de kadrolu memur alımları gerçekleştirilecek ve detaylı bilgi ilerleyen günlerde yayınlanacaktır.