Mamak Belediyesi 50 Zabıta Memuru Alımı yapacak. Başvurular hafta başı itibari ile başlamıştı ve artık sona eriyor. 04 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak. Yüzlerce aday başvuru yaptı ve hala başvuru yapmayanlar için son şans.

Başvuru yapmış olan adaylar şimdiden sınavlara hazırlanmaya başladılar bile. Bu yönde Mamak Belediyesi aldığı başvuruları inceleyecek ve sonucunda adaylara duyurulacak. Sözlü ve Uygulamalı sınava katılacak adaylar Belediye tarafından açıklanacak. Peki değerlendirmeler nasıl yapılacak?

Zabıta Memuru Alımı Değerlendirmeleri:

T.C. Kimlik Numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sınava çağırılacaktır. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Mamak Belediyesi 50 Zabıta Memuru alımı kapsamında Ön Lisans mezunu 20 ve Lisans mezunu 30 kişi alacak. Başvurular KPSS puanına göre değerlendirme aşamasından geçtikten sonra Sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı başvuruların değerlendirilmesini müteakip Belediyenin (www.mamak.bel.tr/) resmi internet sayfasından ilan edilecektir.

Başvurular 04 Aralık 2020 tarihinde sona erecek olup en geç 10 gün içerisinde yani 15 Aralık 2020 tarihine kadar sonuçlar açıklanacaktır.

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Sözlü ve Uygulamalı Sınav 21/12/2020 - 25/12/2020 tarihleri arasında Mamak Belediyesi Necmettin ERBAKAN Kongre Merkezi Mehtap Mahallesi Mamak Cad. No:76/A Mamak / ANKARA adresinde yapılacaktır. Sınavlar saat: 09.00'da başlayacaktır. Sözlü ve uygulamalı sınav, aynı gün içerisinde bitirilemez ise, ertesi gün devam edilecektir.

Zabıta Memuru Alımı Sözlü ve Uygulamalı Sınav Konuları:

Sözlü Sınav;

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

ç) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat, konularını kapsar.

Uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır

Editör: TE Bilisim