İBB bünyesine 420 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularda son güne geldik. İlanın KPSS şartısz olması yoğun ilgi gördü ve en az lise mezunu kapsamında alınan başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

REKOR BAŞVURU YAPILDI!

İBB personel alımı için geçtiğimiz hafta adaylara müjdeli haber vermişti. En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında alınan başvurular için toplamda 21 farklı kadroya 420 personel alınacak. İlgili ilanın KPSS şartsız olması ve alım yapılacak kadrolarda lise mezunları için de kadro bulunması rekor başvuruya neden oldu. İstanbulda ikamet eden ve ilanı duymayan kalmadı ve ilanın yayımladığı ilk andan itibaren başvuru şartlarını taşıyan adaylar İBB resmi internet sitesine ve Belediyeye akın etti.

21 KADRO İÇİN ALIM YAPILACAK?

İBB farklı 21 kadro için bünyesine personel alacak. Bu kapsamda aşağıdaki kadrolara toplamda 420 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak.

Sanat Tarihçisi: 3

Arkeolog: 2Eğitmen: 130

Teknisyen: 13

Tekniker: 27

Programcı: 4

Peyzaj Mimarı: 4

Mimar: 20

Şehir Plancısı: 20

Sosyal Çalışmacı: 4

Avukat: 10

Mühendis: 96

Çocuk Gelişimcisi: 2

Tercüman: 2

Ekonomist: 18

İstatistikçi: 4

Matematikçi: 4

Ebe: 3

Hemşire: 28

Fizyoterapis: 2

Psikolog: 2

ADAYLARIN SON ŞANSI! ŞARTLAR NEDİR?

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için başvurularda son gün.13 Aralık 2019 tarihi ile bşlayan başvurular 17 Aralık 2019 tarihi ile sona erecek. Adayların en geç bugün içerisinde başvurularını grçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda adaylardan;

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğin yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranıyor.

Diğer niteliklere ve özel niteliklere ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından, pozisyona ilişkin mezuniyet notuna göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek mezuniyet notu olan adaydan başlamak üzere atama yapılacak her boş pozisyon sayısının 5 (beş) katı aday (toplamda 2100 kişi) sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı mezuniyet notuna sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 19/12/2019 tarihinde https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

Adayların, sistemden aldıkları sınav giriş belgesinde yazılı tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim