Safranbolu Belediyesi ve İstanbul Sarıyer Belediyesi geçtiğimiz günlerde bünyelerinin memur eksikliğini karşılamak amacı ile Zabıta Memuru alımı yapacaklarını ifade etmişlerdi. Başvuru süreci 02 Kasım 2020 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru sonuçlarını bekleyen adaylar için detayları sizlerle paylaşacağız.

Ön Lisans Mezunu Zabta Memuru Alımı Kadro Dağılımı:

Söz konsu iki belediye bünyesine ön lisans mezunu zabıta memuru alımı yapacak. Bu yönde Safranbolu Belediyesi 4 kişilk kadro ile 1 Kadın ve 3 Erkek zabıta memuru alacak. Sarıyer Belediyesi ise, 15 kişilik kadro ile Zabıta alacak. İşte mezinyete göre dağılım:

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Safranbolu ve Sarıyer Belediyesinin Zabıta Memuru alımı ilanına henüz başvuru yapmamış olan adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dışında adaylardan şu nitelikler aranacak;

  • 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak,
  • İlgili alanlarda İki yıllık Ön Lisans öğrenimini tamamlamış olmak,
  • En az B veya C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak,
  • Erkeklerde 167 cm ve Kadınlardan 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,
  • Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,

Başvurular Sona Eriyor!

Safranbolu Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi Zabıta memuru alımları için başvurular 02 Kasım 2020 tarihinde başlamış olup en geç 06 Kasım 2020 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ile birlikte Belediyelerin Yazı İşleri Genel Müdürlüğüne yapılması gereklidir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sarıyer Belediyesi Zabıta Memuru alımı sonuçları KPSS Sonuç değerlendirmesine göre belediyenin www.sariyer.bel.tr resmi internet sayfasından ilan edilecektir.

Safranbolu Belediyesi Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı başvuruların değerlendirilmesini müteakip 12 Kasım 2020 tarihinde Belediyemizin resmi internet sayfasından (http://www.safranbolu.bel.tr) ilan edilecektir.