Farklı belediyeler her geçen gün yeni ilanlar yayımlıyorlar. 23 Kasım 2018 tarihinde Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 170 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Buna göre Trabzon Büyükşehir Belediyesi alım yapacak olup adaylardan bazı niteliklerde belirtilmektedir. Buna göre başvuruda bulunacak olan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından mutlaka en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

170 MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Yayımlanan ilana göre toplamda 170 kişilik boş kadro ile farklı 2 kadroya alım yapılacak. Buna göre Lise , Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek olup, İtfaiye eri ve Zabıta Memuru alımı yapılacaktır. İtfaiye eri pozisyonuna sadece erkek adaylar başvuru yapabiliyorken Zabıta Memuru alımına hem erkek hemde bayan adaylar başvur yapabilecektir.

Buna göre, Lisans mezunu 26 İtfaiye Eri, Ön Lisans Mezunu 26 İtfaiye Eri ve Lise mezunu 30 İtfaiye eri alımı yapılacaktır. Zabıta Memuru pozisyonunda ise, Lisans mezunu 51 Zabıta Memuru ve Ön Lisans Mezunu 37 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu ilan 23 Kasım 2018 tarihinde ilan edilmiş olup, adaylar başvurularına bugün ( 06 Aralık 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Başvuruların en geç 12 Aralık 2018 tarihine kadar şahsen belediyeye gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU BELGELERİ:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi adayların başvurularını şahsen alacak olup, adaylardan, Belediyenin resmi internet sitesinden temin edilecek başvuru formu, Nüfus Cüzdanı, Diploma veya mezuniyet belgesi, KPSS Sonuç belgesi, Erkek adaylar için askerliğini gösterir belge, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek durumu olmadığını gösterir beyan, İtfaiye eri ve Zabıta memuru kadrosuna atanacaklar için istenilen sürücü belgesinin aslı veya Noter onaylı  sureti ve 2 adet fotoğraf ile birlikte yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Başvurular başlamış olup adayların başvru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşlarından disiplin cezası almamış olmak,  yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca itfaiye eri pozisyonu için, sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun  olmak ve En az B sınıfı veya E sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzunu incelemek için aşağıdaki başvuru kılavuzu bağlantısını inceleyebilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim