Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre belediyelere farklı kadrolarda memur alımı yapılacak. Başvurular hafta başı itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilanlar hakkında detayları aktarıyor olacağız.

Memur Alımı Başvuruları Sona Eren Belediyeler ve Detayları Nedir?

Muğla Büyükşehir Belediyesi: Büyükşehir Belediyesi 70 kişilik kadro ile itfaiye eri alımı yapacak. Adaylar başvurularını en az KPSS 50 puan ile yapacak. Bu yönde Lise 50, Ön Lisans 5 ve Lisans mezunu 15 itfaiye eri alınacak.

Bafra Belediyesi: Lisans mezunu adaylar içerisinden Kadın Erkek olmak üzere 1 Mühendis, 1 Düz memur ve 10 Zabıta Memuru Alımı yapılacak. KPSS'den en az 70,75 ve 80 puan almış olmak şartı aranacak.

Bodrum Belediyesi: Genel İdare Hizmetleri sınıfında 9. dereceli kadroya 25 kişilik kadro ile Lisans mezunu Zabıta Memuru alınacak.

Göynük Belediyesi: Belediye İtfaiye eri yönetmeliğine göre 10. ve 11. dereceli kadrolara kadın erkek 1 Ön lisans ve 1 Lisans mezunu İtfaiye eri alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu yayımlanan belediye memur alımı ilanlarına göre başvuru için adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar aranacak.

Özel olarak ise, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için P3 puan türünden en az 50,60 veya 70 puan almış olmak,

Erkek adaylar için 167cm ve Kadın adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,

Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak gibi nitelikler aranacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Söz konusu belediyelere memur alımı başvuruları sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu yönde ilanlara başvurular sadece istenen belgeler ile birlikte belediyelerin yazı işleri müdürlüğüne yapılması gereklidir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Bafra Belediyesi Lisans Mezunu Zabıta, Mühendis ve Düz Memur Alacak

Bodrum Belediyesi 25 Zabıta Memuru Alımı Yapacak!

Göynük Belediyesi bünyesindeki memur Memur Alımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi En Az 3500 TL Maaş İle 70 İtfaiye Eri Alımı Yapacak

Editör: TE Bilisim