Konya Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı yapacak. Bu kapsamda 657 Sayılı Devlet memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre 50 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapılacak. Başvuru süreci Bugün itibari ile başlamış olup 5 gün devam edecektir. Bu kapsamda adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. Dereceli kadroya 50 Kadın Erkek Zabıta Memuru alacak.

  • Adaylardan KPSS Şartı olarak 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmaları gerekmektedir.
  • Aynı zamanda Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler Ön Lisans programlarının birinden mezun olmak,
  • En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, 
  • Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,
  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

Genel Olarak ise adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDI!

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru alımı için başvuru formu yayımlandı. Belediye resmi İnternet adresinde başvuru formunu yayımlayarak başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını 22 - 26 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Başvurular Başvuru formu ve İstenene belgeler ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Konevi Mahallesi, Millet Caddesi Konya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası No:14 Meram/KONYA adresine mesai saatleri içinde şahsen müracaat ederek başvuru yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU FORMU

Editör: TE Bilisim