Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanan ilanlara göre 24 farklı belediye bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere memur personel alımı gerçekleştiriyorlar. Bu yönde Normal, Engelli, Eski Hükümlü veya TMY kapsamında alımları devam eden belediyeler devamlı olarak ilan yayımlamaya devam ediyorlar. Bu yönde bu belediyeler adaylardan bazı genel nitelikler arıyor. Adayların bu nitelikleri taşımaları durumunda başvuru yapabilecekler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Belediye personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan, türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, En az ilköğretim mezunu olmak, Alım yapılacak pozisyon için gerekli eğitim seviyesini tamamlamış ve gerekli belgeye sahip olmak gibi nitelikler aranacak.

Haberimizin devamında sizlere alım yapacak belediyeler hakkında bilgiler verdik. Aşağıda Kamu Grubu belediye personel alımlarına ve Kurum Dışı Belediye personel alımlarına ulaşarak alım yapacak belediyelere ulaşabilirsiniz.

KAMU GRUBU BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI:

İŞKUR üzerinde haftalık olara yayımlanan kamu grubu belediye perosnel alım ilanlarına göre farklı belediyeler memur, İşçi veya personel alımı yapıyorlar. Bu bağlamda aşağıdaki ilanlara göre 6 farklı Belediye toplamda 12 personel alımı yapıyorlar.

1. Sultangazi Belediyesi: 1 Otomotiv Kaporta İşçisi

2. Almus Ataköy Belediyesi: 3 Beden İşçisi 

3. Sulakyurt Belediyesi: 1 Taksi Şoförü

4. Gülağaç Belediyesi: 5 Çiftçi (Tarla Ürünleri)(Zirai Sulamacı)

5. Geyikli Belediyesi: 1 Engelli Büro İşçisi ve 1 Temizlik işçisi

6. Taşköprü Belediyesi: 1 Elektrikçi Genel

Kamu Grubu belediye personel alımlarına başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılıyor. Bu yönde adaylar başvurularını aşağıdaki vereceğimiz başlantı üzerinden ilanlara başvuru yapabilirler. Başvurular için adaylara sadece bir kaç gün verilmiş olup adayların bir an önce başvuru yapmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ADRESİ: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

KURUM DIŞI BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI:

Kurum dışı belediye personel alımları İŞKUR üzerinde yayımlanır ve adaylar bu ilanlara ilgili belediyelere şahsen istenen belgeler ile birlikte yaparlar. Aşağıda sizlerler paylaşacğaımız bilgiler doğrultusunda Türkiye genelinde bulunan farklı18 belediye ilanı bulunuyor. Bu belediyeler farklı pozisyonlarda ve statülerde alım yapıyorlar. Bu yönde 18 Belediye toplamda 113 personel alımı yapıyor.

1. İzmir Tire Belediyesi: 1 Bilet Satış Elemanı

2. Çanakkale Ezine Belediyesi: 1 İnşaat veya Altyapı Mühendisi, 2 Şoför ( Yük Taşıma ), 3 Depo Sorumlusu, 2 Operatör Şoför ve 3 Boya Ustası

3. Yalova Tavşanlı Belediyesi: 1 Danışman

4. Konya Doğanhisar Belediyesi: 1 Şoför ve 3 temizlik İşçisi

5. Gaziantep Oğuzeli Belediyesi: 1 Mimar

6. Zonguldak Filyos Belediyesi: 10 Geçici İşçi

7. Çanakkale Bayramiç Belediyesi: 2 Temizlik İşçisi, 6 Büro İşçisi, 1 Soğuk Demirci Ustası, 2 İnşaat İşçisi, 1 Atıksu Artıma ve 1 Bekçi

8. Erzurum Tekman Belediyesi: 1 Şoför

9. Niğde Alay Belediyesi: 2 Şoför, 1 Arkeolog, 1 Kantarcı, 1 genel İşler

10. Siirt Belediyesi: 1 Büro memuru ve 9 İşçi

11. Nevşehir Ürgüp Belediyesi: 2 İşçi

12. Afyonkarahisar Küçükhüyük Belediyesi: 6 İşçi

13. Muğla Dal Belediyesi: 1 Sekreter ve 10 Garson

14. Isparta Sarıidris Belediyesi: 1 İş Makinası Operatörü

15. Sinop Türkeli Belediyesi: 1 Büro İşçisi ve 2 Genel Beden İşçisi

16. Balıkesir Burhaniye Belediyesi: 9 Vasıfsız İşçi, 1 Elektrikçi ve 5 En az lise mezunu Büro Personeli

17. Adıyaman Kahta Belediyesi: 3 Personel

18. Kırıkkale Bahsili Belediyesi 5 temizlik İşçisi

Söz konusu bu belediyelere başvurular belediyelere şahsen yapılıyor. Adaylar yukarıdaki belediye ilanlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir ve belediyelerin tam metinlerine ulaşabilirler.

BAŞVURU DETAYLARI : https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/

Editör: TE Bilisim