İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri alımı başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur alımı ilanına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 100 kişilik boş kadro ile İtfaiye Eri Alımı yapacak. Bu kapsamda Başvuru için süreç başlamış olup haberimizde sizlere ilan hakında detayları ve istenen belgeleri aktaracağız.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 Memur alımı için alımlar en az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden yapılacak. Bu kapsamda, Lise Mezunu 50 ve Ön Lisans Mezunu 50 olmak üzere toplamda 100 İtfaiye Eri Alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Eğitim, Yaş, Boy şartları aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Özel olarak adaylardan, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94 ve Ön Lisans için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Erkeklerde 167 cm ve kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir. Ayrıca Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları şarttır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri alımı için başvurular Bugün ( 24 Mayıs 2021 ) itibari ile başlamış olup en geç 28 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü Şehit Er Mehmet Çadırcı Cad. No:50 Şirinkapı Buca İZMİR adresinde mesai saatleri içerisinde şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

Başvuru formuna aşağıdaki belgeler eklenecektir.

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi,
  • Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı, noter onaylı örneği veya E-Devlet üzerinden alınmış karekodlu çıktısı (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Belediyemizce tasdik edilebilir),
  • Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Belediyemizce tasdik edilebilir),
  • KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak),

BAŞVURU FORMU

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim