İstanbul Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre İBB bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak için farklı alanlarda 350 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. İlan yayımlanarak detaylar belli oldu. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere Belediye Personel Alımı ilanı hakkında detayları sizlere aktaracağız.

350 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi farklı ilanlar ile 350 memur alımı yapacak. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Her iki ilan içinde başvurular 2021 yılında başlayacak. Bu kapsamda 250 İtfaiye eri alımı ve 100 Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

İTFAİYE ERİ ALIMI İLANI DETAYLARI:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığında görevlendirmek üzere 250 kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alımı yapılacak. En az lise mezunu olan adaylar içerisinden alım yapılacak. Buna göre

  • Lise Mezunu: 90 Erkek İtfaiye Eri alınacak.
  • Ön Lisans Mezunu: Erkek 90 ve Kadın 25 İtfaiye Eri alınacak.
  • Lisans Mezunu: 25 Kadın, 26 Erkek ve 4 Erkek / Kadın İtfaiye Eri alınacak.

ZABITA MEMURU ALIMI İLANI DETAYLARI:

İBB 100 kişilik boşluk ile Zabıta Memuru alımı yapacak. Alımlar Kadın Erkek adaylar içerisinden alım yapılacak. Genel İdare Hizmetleri sınıfında mezuniyete göre dağılım şöyledir.

  • Lise mezunu: 40
  • Ön Lisans Mezunu: 20
  • Lisans Mezunu: 40

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

Özel olarak ise;

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak gereklidir. Zabıta Memuru alımı için KPSS 60 puan şartı ve İtfaiye Eri alımı için 70 KPSS puanı şartı aranacak.

Yaş Şartı: Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak.

Boy şartı: Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Sürücü Belgesi Şartı: 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Zabıta Memuru alımı başvuruları 04 -10 ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak. İtfaiye Eri alımı için ise başvurular 27 Aralık 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 03 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular istenen belgelerle birlikte şahsen İstanbul Büyükşehir Belediyesine yapılacaktır.

Zabıta Memuru Alımı İlanı Detayları

İtfaiye Eri Alımı İlanı Detayları

Editör: TE Bilisim