İstanbul Büyükşehir Belediyesigeçtiğimiz günlerde yayımladığı memur alımı ilanına göre 278 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapılacak. Bu kapsamda İBB 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta yönetmeliğine göre alım yapılacak. Bu kapsamda başvuru süreci başlamış olup başvuru ekranı ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.

278 ZABITA MEMURU KADRO DAĞILIMI:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 278 kişilik boş kadro ile Zabıta alınacak. Bu kapsamda 155 Lise Mezunu, 43 Ön Lisans ve 80 Lisans mezunu alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda özel olarak ise aşağıdaki şartlar aranacak.

1. İlan edilen Zabıta Memuru kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve ilgili puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari puanı almış olmak.

2. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.)

3. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları. (7/7/1991 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

4. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İBB Zabıta Memuru alımı başvuruları Bugün ( 21 Haziran 2021 ) itibari ile başladı ve adaylar en geç 27 Haziran 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda e-Devlet adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI