Yeni haftaya yaklaşırken kamu kurumlarının personel alımları da devam ediyor. Bu noktada İŞKUR üzerinden yayınlanan yeni ilanlarda iki belediye tarafından bahçe bakım elemanı kadrosunda istihdam edilmek üzere toplamda 5 personel alımı gerçekleştirilecek olup ilgili kadrolar için adayların sağlaması gereken birtakım başvuru şartları yer almaktadır. İlgili başvuru şartları ve kadrolara ilişkin diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Yakutiye Belediyesi

İlgili belediye tarafından İŞKUR üzerinden yayınlanan yeni ilanda kurum bünyesinde istihdam etmek üzere 3 personel alımı yapılacaktır. Adaylar bahçe bakım elemanı olarak görevlendirilecek olup adayların sağlaması gereken başvuru şartları; 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak, kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,M.E.B.Onaylı Peyzaj Projesi Uygulama kurs bitirme belgesine sahip olmak, M.E.B.Onaylı Park Bahçe ve Koruların Bakımı kurs bitirme belgesine sahip olmak, 18 yaşından büyük olmak, en az ilköğretim mezunu şartlarının sağlaması gerekmektedir.

Palandöken Belediyesi

Belediye tarafından yayınlanan ilanda adaylar bahçe bakım elemanı olarak görevlendirilmek üzere istihdam edilecek olup adayların sağlaması gereken şartlar şu şekildedir: 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,M.E.B.Onaylı Peyzaj Projesi Uygulama kurs bitirme belgesine sahip olmakM.E.B.Onaylı Park Bahçe ve Koruların Bakımı kurs bitirme belgesine sahip olmak ve en az ilköğretim mezunu olmak.

İlgili ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden ilan numarası ya da kuruma göre arama yaparak online olarak başvuru yapabilmektedir.

Editör: TE Bilisim