İŞKUR aracılığıyla birçok il ya da ilçe belediyesi bünyesinde çalıştırmak üzere hem memur, hem de işçi alımı yapacak. İlanlar İŞKUR üzerinden yayınlandı. Başvurular da bu ayın sonuna kadar devam edecek. Belediyede işçi ya da memur olmak isteyenler hayallerine bir adım daha yakınlaşacak. 

İŞKUR KPSS Şartsız Belediye Memuru ve İşçisi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Kamu haklarından mahrum olan adaylar ilana başvuru yapamazlar.

  • İlana başvurmak isteyen erkek adayların askerliklerini yapmış olması gerekmektedir.

  • Tüm ilanlarda TC vatandaşı olma şartı aranıyor.

  • Belediyelerin yayınladığı ilanlarında özel olarak belirttiği, yaş, eğitim, ikamet şartı gibi özel isteklerini karşılamayanlar başvuramıyorlar.

KPSS Şartı İstemeyen İlan Hangi İllerde Açıldı?

KPSS şartı istemeden sadece özel şartları sağlayan kişilerin başvurabileceği belediye işçi ve memur alımı birçok ilde yayınlandı. Birçok belediye başvurulan ilde bir süredir ikamet etme şartı arıyor. Bu nedenle eğer başvuruda bulunacaksanız aşağıdaki il listesinde ikamet edip etmediğinize dikkat ediniz. Eğer ikamet ettiğiniz ildeki belediye ilan açmışsa bu belediyeye başvuruda bulunmanız sizin için avantaj sağlayacaktır.

İŞKUR Aracılığıyla Belediyelere Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

Her belediye kendisine özel ilan açtığı için belediyelerin hepsi aynı kadroda alım yapmıyor. Örneğin; Konya Taşkent SYDV alımında beden işçisi talep ediliyor. Her il ya da ilçe belediyesi ayrı alımlar yaptığı için aşağıdaki kadrolardan biri ilinizdeki belediye tarafından tercih ediliyor olabilir.

Söz konusu belediye personel alım ilanlarına ulaşmak için https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/ bağlantısını kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim