Belediyeler memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Belediye Personel Alımı ilanlarına göre iki belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı 5 kadro için Memur Alımı yapılacak. Alımlar KPSS puanına göre yapılacak. Ayrıca Alım kadroları Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında yapılacak. Peki söz konusu ilanlara kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne Zaman başlayacak.

Alım Yapacak Belediyeler ve Kadroları:

Alımlar 657 Sayılı Devlet memurları Kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere Zabıta Memuru yönetmeliğine göre ve Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıdaki kadrolarda memur alımı yapılacak.

Söz konusu belediye memur alımı ilanlarına göre alımlar, Altınbaşak Belediyesi ve Lüleburgaz Belediyesi tarafından alım yapılacak. Bu kapsamda,

Lüleburgaz Belediyesi 1 Sosyal Hizmetler Uzmanı, 1 Sosyal Çalışmacı, 2 Tahsildar ve 4 Memur alımı yapılacak.

Altın Başak Belediyesi ise 1 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Belediyeler memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan özel olarak eğitim ve KPSS şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Ön Lisans için KPSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Eğitim Şartı:

Ön Lisans mezunları için iki yıllık fakülte mezunu olmak ve Lisans mezunları için Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili alanlarından mezun olmak gereklidir.

Başvurular Başlıyor!

Söz konusu iki belediye için adaylar başvurularına 05 Mayıs 2021 tarihi itibari ile başlayacaklar. Başvurular sadece İnternet ortamında yapılacak. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Lüleburgaz Belediyesi Memur Alımı Detayları

Altınbaşak Belediyesi Memur Alımı Detayları

>
Editör: TE Bilisim