Belediyelerin memur alımı başvuruları başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlamış olan memur alımı ilanlarına göre iki belediye bünyesindeki eksikliğin karşılamak amacı ile fakrlı kadrolarda memur alımı yapılacak. Başvuru süreci hafta başı itibari ile başlayacak. Bu kapsamda Beledieler KPSS Puanı ile alım yapılacağından adayların belirtilen KPSS niteliklerine uygun olmaları gerekmektedir. Peki kimler Belediye memur alımı ilanlarına başvuru yapabilecek? Hangi belediyeler memur alımı yapacak?

Alım Yapacak Belediyeler ve Kadro Dağılımı:

Memur alımları iki belediye tarafından yapılacak. Bu kapsamda alımlar, Termal Belediyesi ve Şişli Belediyesi tarafından yapılacak. Alım yapılacak kadrolar ise, Mühendis, Düz Memur Alımı, İtfaiye Eri Alımı ve Zabıta Memuru Alımı yapılacak.

Şişli Belediyesi Kadro Dağılımı:

Termal Belediyesi Kadro Dağılımı:

Genel Başvuru Şartları Nedir?

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 ve 70 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı: Yukarıda sizlerle paylaştığımız tabloda da göreceğiniz gibi alımlar Lisans seviyesinde yapılacak.  Bu kapsamda adayların en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Lisans mezunu olmak.

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,

Yaş Şartı: Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Başvuru Süreci Başlıyor!

Söz konusu Şişli Belediyesi ve Termal Belediyesi Memur alımı başvuruları 19 Nisan 2021 tarihi ile başlayacak. Sadece Yukarıdaki niteliklere sahip olan adaylar başvuru yapabilrcek. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Termal Belediyesi Memur Alımı Detayları

Şişili Belediyesi Memur Alımı Detayları

Editör: TE Bilisim