İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 541 kişilik boş kadro le Memur Alımı ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilan için başvurularda artık sona gelindi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru yapan adayların bilmesi gerekenler nedir? tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesine 541 kişilik itfaiye eri alımı başvurularında son güne geldik. Başvuruların 25 Mayıs 2021 tarihi ile başlamasının ardından en geç 01 Haziran 2021 tarihine kadar yapılacak başvuruları geçerli sayılacaktır. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

İBB İtfaiye Eri Alımı için adaylar başvurularını KPSS Puanına göre gerçekleştirdiler. Bu doğrultuda adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekiyordu. Bu yönde de adayların başvuru yaptıkları KPSS Puanına göre değerlendirme yapılacak olup en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirmeye alınacak.

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

İBB İtfaiye Eri Alımı için başvuruda bulunmuş olan adayların başvuruları bazı nitelikler kapsamında değerlendirilecektir. Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklere göre değerlendirilecek. Ayrıca Özel olarak ise,

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 2020 yılı KPSS Puanı, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, En az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak gibi niteliklere göre değerlendirme yapılacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İstanbul Büyükşehir belediyesi İtfaiye eri alımı başvuruları 01 Haziran 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 7/6/2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı genel ağ sayfasında (https://www.ibb.gov.tr) ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

SINAV KONULARI NEDİR?

Yazılı sınav;

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat

Uygulamalı sınav, kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim