İstanbul Büyükşehir Belediyesi Memur Alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kamu ve Belediye İtfaiye Eri yönetmeliğine göre İBB 541 kişilik boş kadro ile 2021 yılı İtfaiye Eri Alımı yapılacak. En az lise mezunu memur alımı yapılacak olup başvuru süreci önümüzdeki günlerde başlayacak.

Söz konusu Belediye Personel Alımı adaylardan oldukça ilgi aldı ve Alım sayısının 541 olması sebebi ile başvuruların oldukça fazla olması beklenmektedir. Peki Söz konusu olan İtfaiye Eri Alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek? Ne zaman başvuru yapılacak? Mezuniyete Göre Kadro dağılımı nedir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktarıyoruz.

Mezuniyete Göre Kadro Dağılımı Nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 541 İtfaiye Eri alımı yapacak olup alımlar, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Memur Alımı yapılacak. Bu bağlamda,

Lise Mezunu: 60 Kadın ve 120 Erkek İtfaiye Eri,

Ön Lisans Mezunu: 21 Erkek, 150 Kadın ile 10 Erkek/Kadın İtfaiye Eri Alımı yapılacak.

Lisans Mezunu: 20 Kadın, 50 Erkek ile 30 Erkek/Kadın itfaiye Eri Alımı yapılacak.

Kimler İtfaiye Eri Alımı İlanına Başvuru Yapabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri Alımı için adaylar başvurularını 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesi kapsamında yapılacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim, Boy, Yaş ve Sürücü belgesi şartı aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Yaş Şartı: Sınav tarihi ile 30 yaşından gün almamış olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (B) veya (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Boy Şartı: Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri alımı başvuruları 25 Mayıs 2021 tarihi ile başlayıp en geç 01 Haziran 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece başvuru tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yaparak BAŞVURU FORMUNU imzalamak üzere indireceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim