İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) bünyesine 420 personel alımı için başvuru süreci başladı. Hala devam eden personel alımı için henüz bazı adaylar başvuruların nasıl uapılacağı hakkında bilgi arıyor. İşin Olsa ekbine gelen bilgiler doğrltusunda adaylarımızın ricası üzerine hazırladığımız bu haberimizde İBB Personel Alımı başvuruları nasıl yapıldığını ve başvuru formundan bilgiler vereceğiz.

İBB PERSONEL ALIMI DEVAM EDİYOR!

Devpet Personel Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde 12 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan ilana göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 21 farklı kadro ile personel alımı yapacağını belirtti. Bu yönde başvuruların başlaması ile binlerce aday Söz konusu İBB personel alımı ilanına başvuru yapmaya başladılar. Bu kapsamda farklı kadrlara en az lise mezunu olan adaylar içerisinden 420 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

ŞARTLAR NEDİR?

İBB Personel alımı için adaylardan genel olarak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranır.

BAŞVURU SÜRECİ:

İBB Personel alımı başvuru süreci devam ediyor. 12 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan ilana başvurular İBB kariyer sitesi üzerinde 13 Aralık 2019 tarihi ile başvurular başladı. Hala devam eden İBB Personel Alımı ilanına başvurular en geç 17 Aralık 2019 tarihi Salı Günü itibari ile sona erecek.

NASIL VE NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

İBB Personel Alımı ilanına başvurular İBB Kariyer adresi üzerinden yapılacaktır. Adaylar başvurularını en geç Salı gününe kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. başvurular İnternet ortamında yapılacak olup bazı belgelerin sisteme yüklenmesi ile yapılacaktır.

Bu kapsamda başvuru yapacak adaylar https://kariyer.ibb.istanbul/ adresi üzerinden başvuru yapacaklardır. Adayların başvuru yapabilmeleri için, İBB Kariyer adresine üye olmaları gereklidir. Bu yöndede adaylara İBB kariyer adresi üzerinde aşağıdaki gibi uyarı vermektedir.

Ayrıca söz konusu İBB Kariyer adresine üye olmak isteyen adaylar aşağıdaki formu doldurmak zorundadırlar.

Üyeliğini tamamlamış olan adaylar Aşağıdaki adres yardımı ile İBB kariyer adresi söz konusu 420 perosnel alımı ilanına ulaşarak başvuru butonunu kullanarak e-Devlet şifresi ile başvuru yapabilirler.

BAŞVURU ADRESİ: https://kariyer.ibb.istanbul/IlanDetail/ShowIlanDetails?ilanID=78

BAŞVURU FORMU VE DETAYLARI:

Adaylar İBB Personel alımı ilanı için başvuru formunu arıyor. Ancak İBB Personel alımı için başvyry formu yok. Başvurular İntermetten olduğu için istenen belgeler ile Elektronik ortamda başvuru yapılmaktadır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için, Kadro dağılımı ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İBB 420 Kamu Personeli Alımı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar Nedir?