İstanbul Büyükşehir Belediyesi 278 Zabıta memuru alımı başvurularında sona geldik. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 278 kişilik kadro ile Zabıta Memuru alımı yapacak. Başvurularda sona geldik. Başvuru yapmış olan adayların bilmesi gerekenler nelerdir?

BAŞVURULARDA SON GÜN!

İBB Zabıta Memuru alımı başvuruları 21 Haziran 2021 tarihi ile başlamıştı ve artık son güne geldik. Henüz başvuru yapmamış olan Adaylar başvurularını en geç 27 Haziran 2021 e kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile yapılacak. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesine 278 Zabıta alacak.

KADRO DETAYLARI:

Zabıta Memuru Alımları lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda Lise Mezunu 155 kişi, Ön Lisans Mezunu 43 Kişi ve Lisans mezunu 80 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

DEĞERLENDİRMELER NASL YAPILACAK?

İBB adayları KPSS Puanına göre değerlendirecek. En yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile kadro sayısının 5 katı kadar aday yani 1390 kişi belirlenerek sınav yapılacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru alımları 27 Haziran 2021 tarihinde sona erecek olup İBB adayları çok fazla bekletmeden sonuçları 5 Temmuz 2021 tarihinde açıklayacaktır. Sonuçlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı genel ağ sayfasında (https://www.ibb.gov.tr) ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

SONUÇLAR AÇIKLANDI! SONUÇLAR İÇİN BURAYA TIKLA

BAŞVURU YAPAN ADAYLAR BURADA TIKLA SENDE KATIL. SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İSE İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

ZABITA MEMURU SINAVI NE ZAMAN?

Zabıta Memuru kadroları için yapılacak yazılı sınav 07.07.2021 tarihinde, uygulamalı sınav ise 12.07.2021 – 06.08.2021 tarihleri arasında; Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Dr. Mimar Kadir TOPBAŞ Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

SINAV KONULARI:

Yazılı sınav;

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsar.

Uygulamalı sınav, kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim