İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2021 yılı kapsamında 278 kişilik kadro ile Zabıta Memuru Alımı yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) istihdam kapsamında başlattığı kampanya ile daha önce de 541 kişilik kadro ile İtfaiye Eri alımı yapmıştı. Kadın Erkek adaylar parkurlarda atanabilmek için ter döktü. Yeni bir ilan ilanı ile 278 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Rekor şekilde başvuru yapıldı. Peki başvuru sonuçlarında atamalarda KPSS Puanı kaça düşecek? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

278 ZABITA MEMURU ALINACAK!

Bildiğiniz gibi 21 Haziran 2021 tarihi ile başvuru başlamış olan ve 27 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek olan ilan ile İBB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yeni memur alımı yapacak. Alımlar Zabıta Memuru Alımı kadrosunda gerçekleşecek olup başvurular elektronik ortamda alınmaktadır. Başvuru işlemleri ve sınavlar tamamlandıktan sonra İBB bünyesine Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Zabıta ataması yapılacak.

Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Yönetmeliğine göre yapılıyor.

Bu kapsamda İBB 278 kişilik kadro ile 155 Lise, 43 Ön Lisans ve 80 Lisans mezunu Kadın Erkek zabıta memuru alımı yapacak.

BAŞVURU YAPAN DİĞER ADAYLAR BURARDA:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru alımına başvuru yapmış olan Kadın ve Erkek adaylar İşin Olsa İnstagram sayfasında buluştu. Sizde katılmak için İŞİN OLSA İNSTAGRAM sayfasını takip edebilirsiniz.

KPSS DEĞERLENDİRMESİ YAPILACAK!

Başvuru yapmış olan adaylar için KPSS puanı değerlendirmesi yapılacak. Adaylar başvurularını KPSS Puanına göre gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından, KPSS puanlarına göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 5 (beş) katı aday (toplamda 1390 kişi) sınava çağrılacak ve bu adayların uygulama sınavına girmeden önce tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapılacaktır

TABAN KPSS ATAMA PUANI KAÇ OLACAK?

İBB Zabıta Memuru Alımı için ilanda Taban 60 KPSS Puanı şartı yer alıyor. Buna göre en az 60 KPSS puanına sahip olan adaylar başvuru yapabiliyor. Geçtiğimiz dönemde yapılan alımlarda İtfaiye Eri alımlarında açıklanan sonuçlara göre KPSS Taban Puanı en az 60 Puan olduğu görülüyor. Ancak Zabıta Memuru alımlarında bu kadar düşük atama puanı beklenmiyor. Atama puanlarının en az 65 puan ve en fazla 90 puan bekleniyor.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim