İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri Alımı ilanında güncelleme yapıldı. Geçtiğimiz aylarda ( 19 Kasım 2020 ) yayımlanan Memur Alımı İlanı ile İBB 250 kişilik kadro ile İtfaiye eri alımı yapacak. 657 Sayılı Devlet Memurları ve Belediye İtfaiye Eri yönetmeliği hükümlerine göre 250 kişilik kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak. İlanda değişiklik yapıldı.

BAŞVURU KILAVUZU GÜNCELLENDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesine 250 İtfaiye eri alımı ilanı Resmi Gazetede 19 Kasım 2002 tarihi ile duyurulmuştu. Ancak 15 Aralık 2020 tarihi ile gelen duyuruya göre ilanda güncelleme yapıldı. Bu kapsamda, 

BAŞVURU YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ başlıklı 4 üncü maddesi;

“Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından, KPSS puanlarına göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 5 (beş) katı aday (toplamda 1250 kişi) sınava çağrılacak ve bu adayların uygulama sınavına girmeden önce tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapılacaktır. Başvuru esnasında beyan ettikleri boy ve kilo şartını taşımayan adaylar, uygulama sınavına alınmadan elenecektir. Ayrıca bu adaylar için gerçeğe aykırı beyan yaptıkları nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

İlanda belirtilen şartları taşımayan başvurular ile posta ve e-posta yolu ile yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.” şeklinde düzeltilmiştir.

şeklinde düzenleme yapıldı. 

250 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILACAK!

İBB en az lise mezunu olmak üzere farklı alanlardan mezun 250 İtfaiye eri alımı yapacak. Bu yönde,

  • Lise Mezunu: 90 Erkek İtfaiye Eri alınacak.
  • Ön Lisans Mezunu: Erkek 90 ve Kadın 25 İtfaiye Eri alınacak.
  • Lisans Mezunu: 25 Kadın, 26 Erkek ve 4 Erkek / Kadın İtfaiye Eri alınacak.

Adaylardan bu yönde genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Yaş gibi nitelikler aranacak. İlan hakkında başvuru şartları ve diğer detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: İBB 250 İtfaiye Eri Alımı Başvuru Tarihleri ve Mezuniyete Göre Dağılım!

BAŞVURU SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İBB İtfaiye eri alımı için başvuru süreci 27 Aralık 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 3 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece , https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzaladıkları başvuru formu ile birlikte tabip gözetiminde boy ve kilo ölçümü yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine 6/1/2021 - 15/1/2021 tarihleri arasında (sadece iş günlerinde) şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim