İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesine 420 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını belirttti. Başvuru süreci bugün başlayan ilan için detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizde aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) bünyesine sözleşmeli kamu personeli alımı için yayımladığı ilana göre 21 farklı kadro için personel alımı yapılacak. Alımlar açıtkan atama yolu ile gerçekleşecek. Ayrıca adaylardan bu yönde KPSS şartı aranmıyor. En az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği ilan için başvuru süreci başladı.

ALIM YAPILACAK 21 KADRO:

İBB bünyesine 420 kişilik kadro ile, Hemşire 28, Fizyoterapis 2, Psikolog 2, Sosyal Çalışmacı 4, Avukat 10, Ekonomist 18, İstatistikçi 4, Matematikçi 4, Peyzaj Mimarı 4, Mimar 20, Tekniker 27, Programcı 4, Sanat Tarihçisi 3, Arkeolog 2, Eğitmen 130, Teknisyen 13, Tercüman 2, Şehir Plancısı 20, Mühendis 96, Çocuk Gelişimcisi 2, Ebe 3 alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi genel şartlar aranıyor.

Özel olarak ise, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları (20/12/1989 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar), Bazı kadrolar için YDS şartı aranıyor. Ayrıca,

Avukat pozisyonuna başvuran adaylarda, “Avukatlık Ruhsatı Sahibi Olmak” şartı aranacaktır. 

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İBB personel alımı ilanı 12 Aralık 2019 tarihi ile yayımlanmı olup adaylar başvurularına Bugün 13 Aralık 2019 tarihi ile başladı ve en geç 17 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda doldurarak imzalayacakları BAŞVURU FORMUNA aşağıdaki belgeleri ekleyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER:

Nüfus cüzdanı aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)

Mezuniyet belgesinin (mezuniyet notu yazmıyorsa ayrıca not döküm belgesi) aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)

(Yabancı dil şartı olan pozisyonlar için) YDS sonuç belgesinin internet çıktısı (1 adet)

YDS yoksa eşdeğer sınav sonuç belgesinin aslı ve Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi (1 adet)

Biyometrik fotoğraf (bir tanesi başvuru formuna yapıştırılacak) (2 adet)

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim