Hakkari Belediyesi Personel Eleman Alımları 2016
 
Son zamanlarda ülkemizde ortaya çıkan kaos ortamından en çok etkilenen şehirler arasında belki de ilk sırada Hakkari vardır. Meydana gelen terör olaylarıyla beraber şehirde meydana gelen aksaklıklar, birçok insanı huzursuz etmekte ve birçok insanı da işinden etmektedir. Böyle bir ortamda ise halkın en büyük beklentisi sorunların bitmesi ve halkın tekrar çalışma hayatına dönmesidir.
 
Halkın beklentilerinin belirlenmesi ve şehirde meydana gelen sorunların en az seviyeye indirilmesiyle beraber Hakkari Belediyesi' de çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeye başladı. Kaos ortamında meydana gelen patlamalar ya da zarar vermelerden etkilenen alanlar için ilk çalışmalar başladı. Mevcut hasarları gidermek ise kısa bir sürede gerçekleşmeyeceğinden dolayı Hakkari Belediyesi daha fazla elemana ihtiyaç duymaktadır. Bunun için çalışmaları hızlandıran belediye, ihtiyaç duyulan kadroları belirlemeye başladı bile. Şehirdeki zarar gören alanları düzenlemeye başlayan belediye, ilk olarak sözleşmeli ve dönemli işçi alımlarına gidecek. Bu pozisyonda alınan işçiler kaldırım ve asfalt onarım çalışmalarında görev alacaklar. Bu kadrolarda meydana gelecek alımlar ise sadece Hakkari Belediyesi'ne değil belediyeye bağlı olarak faaliyet gösteren şirketlere de yapılacak.
 
Hakkari Belediyesi personel eleman alımları 2016 yılı içerisinde birçok pozisyonda daha gerçekleşecek. Şehirleşme çalışmalarına hız vermek isteyen belediye, kaldırım onarımları ve şehirde bulunan Sülük Deresi'nin temizlenmesi için çalışmalara başladı. Dere ıslah ve temizleme çalışmalarında görev alacak işçi ve şoförler de bu personel alımlarından faydalanacak. Ayrıca şehrin en büyük sorunları arasında gösterilen ve halkın bilinçsizce moloz ya da soba külü dökmesinin önüne geçilmesi amacıyla zabıta ve bekçi alımları da çokça yapılacaktır. Tüm bu alımlarla ilgili detaylar Hakkari Belediyesi tarafından kadroların kesinleşmesiyle kamuoyuna duyurulcaktır.
Editör: TE Bilisim